Skip to content Skip to footer

Olga’s borsten

Wat hij zich soms afvroeg was dit: als een schrijver zich in zijn boeken te buiten gaat aan veel en vunzige seks, deed hij dat in het echte leven dan ook? Aan zijn moeder hoefde hij zulke vragen niet te stellen, die wist – daar was hij van overtuigd – niet eens dat er mensen waren die zulke boeken schreven, laat staan dat ze zich voor kon stellen dat er ook nog lezers voor waren. En zijn vader, nou ja, die wist dat misschien nog wel, maar verder? Zijn vader hield nog altijd zijn stropdas om als ze gingen eten. Dat zei Robbie genoeg.

Met z’n vrienden had hij het er ook niet over. Op het schoolplein kwamen alleen de borsten van Olga ter sprake, en wat je daarmee zou doen, als je zelf eenmaal zo’n lekker wijf aan de haak had geslagen. Dat dat laatste op een dag zeker zou gebeuren, daar twijfelde toen niemand aan. God, hoe oud waren ze helemaal?

Hij had het natuurlijk aan Harry kunnen vragen. Zijn broer had wel begrepen wat hij bedoelde en die had er vast ook wel ideeën bij gehad, misschien zelfs een antwoord of iets wat daarvoor door kon gaan. Maar ja, Harry was toen al weg. Verdwenen.